måndag, november 28, 2005

Nu är det jul igen...

Julskyltning, glögg och pepparkakor i all ära… Men nu börjar julen gå mig lite på nerverna. Okej att det är mysigt att sätta upp ljusstakar, köpa julklappar och lyssna på julmusik… Men inte är det kul när allt detta händer på en och samma gång... Och dessutom långt innan själva julafton! Vad har den spontana känslan av julen tagit vägen?

Hur kul är det när man för en månad sedan kunde kika in i Åhléns skyltfönster och se juldekorationer där? Det är inte jul ännu, inte i början av november! Varför har folk så bråttom med allt nu för tiden? Hela min julkänsla förstördes när jag gick in på IKEA i början av november och såg hur man pyntat och pysslat inne på alla avdelningarna. Risken med att skylta för tidigt med julen blir att folk tröttnar, redan innan julafton. Och direkt efter julafton känns det som om man bara vill att pyntet ska väck och julgranen ut!

Nåja. Nu är vi i alla fall på väg mot julen. Nu ser vi det positiva i saker och ting och försöker dricka så mycket glögg som bara gå att få ner. Ät pepparkakor, julskinka och allt vad det heter i mängder… För nästa gång julen inträffar är om långa 365 dagar.


Free Hit Counters
Web Site Counter