fredag, mars 10, 2006

We love music!

Idag tänkte jag. Ibland så tänker jag bara spontant på musik. Vad vore världen utan musik? Vad vore jag utan musik? Vad vore du utan musik?

Musik kan vara ett fint eller ett hatiskt budskap som sänds. Allt beror på vad sändaren vill få för effekt. Vad ska vi människor tycka, tänka och känna när vi hör musiken? Är det hård musik vi vill höra eller ska det vara skön, soft och romantisk klang i örat? Jag själv är en blandning, vad gäller olika genre. Jag gillar hårda tag ibland, speciellt när jag städar… Mjuka stunder vill jag ha när romantiken vilar över min själ. Musik fyller oss alltså med underbara känslor. Vi vill inte vara utan musik. För oj, vad tråkigt och tyst det skulle vara överallt! Nej, musiken är helt klart här för att stanna! Musik är coolt och vi njuter av varje ton i melodin.

På väg till Göteborg. Med en trave CD- skivor och en dålig bas rullade jag och min pojkvän ut på nya äventyr i bilen. Låt efter låt spelades och jag började fundera. Hur kommer det sig att vissa låtar blir uttjatade och omoderna efter en viss tid, medan andra fungerar år in och år ut? Har det med gruppen/artisten att göra eller kanske en specifik genre att göra? Frågorna är många, och tyvärr hinner jag inte filosofera efter alla tänkbara slutsatser. Det skulle nog göra mig galen i slutänden, eftersom jag är en tänkande person och tänker därför mycket på allt möjligt… Men vad tycker du?

”…// music makes the people, come together …//”

2 Comments:

Blogger Andrea said...

Nej, jag håller med dig. Vi blir besatta, galna och sedan vill vi ta skiten och slänga den i väggen!!!

fredag, mars 10, 2006 8:40:00 em  
Blogger Lisa said...

då skulle du sett den med gräsbakgrund. Det var det fulasta jag sett, funderade på att köra pp den och döpa bloggen till "sveriges fulaste blogg".. kanske senare.. :) Musik säger du.. Jag hade inte överlevt utan. tio min till och från skolan varje dag utan musik, hemska tanke!

fredag, mars 10, 2006 9:28:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Hit Counters
Web Site Counter