fredag, september 30, 2005

Reflektion; ”Triumph of the Nerds”


I vår kurs ingår att se filmen "Triumph of the Nerds" och skriva en personlig reflektion. Här nedan följer min:

-------------------------


Filmen “Triumph of the Nerds” handlar om datavärldens framväxt. Att tre helt vanliga personer (Bill Gates, Paul Allen, grundare av Microsoft och Steve Jobs, grundare av Apple) lyckades ha sådan tur med sig, på så vis att samhället välkomnade deras teknik. Alla ville äga en dator, även om den första datorn (M.I.T.S – Altair), som var en plåtlåda med knappar inte utförde mycket alls, om ens något.

Men man har kommit en lång bit sedan den första datorn lanserades. Nu för tiden är datorn ett viktigt redskap för oss människor och jag tror inte att vi skulle klara oss utan datorer idag. Vem hade förutspått detta för 15 år sedan? Det har till och med kommit till den punkten i dagens samhälle då 6 åringar brukar datorer via spel och Internet bland annat.

Att vi lever i ett tekniskt samhälle har också påverkat att datorn och dess program blivit mer avancerade. Datorn används inte längre enbart i hemmet eller på arbetet, mobilen är till exempel en dator, vi använder oss av datorer via navigationskompasser (GPS) i bilen för att hitta rätt och man kan numera sköta stora maskiner med hjälp av datorer. Våra persondatorer har bland annat ”uppdaterats” med bättre operativsystem, grafikkort, ljudkort, snabbare prestanda, större hårddisk och det har tillkommit många bra program. Vi kan numera redigera filmer, musik och bilder i våra datorer, samt bygga häftiga och avancerade webbplatser.

För mig är datorn ett viktigt redskap och jag är glad över att inte leva på den tiden då man använde sig av MS-DOS för att nå mappar och filer. Vi får vara tacksamma över att dessa ”datanördar” fört in oss i en ny och spännande teknologisk värld. Databranschen framväxt i samhället har gynnat såväl företag som privatpersoner. Det ska bli intressant att se vad vår generation ”datanördar” kommer att tillföra samhället i framtiden, vad gäller datorer och dess teknik.


-------------------------
Vill du läsa mer om "Triumph of the Nerds" kan du klicka här.

Bilden är hämtad ifrån http://www.freefoto.com/index.jsp

1 Comments:

Blogger Oualid Burström said...

Kan man köpa filmen (Triumph of the Nerds ) i Sverige?
Jag hittar den ingenstans.

lördag, december 29, 2007 12:06:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Hit Counters
Web Site Counter